Yvan
  • Home
  • Over Yvan
  • Blog/Gastenboek
  • Pica's
  • In het nieuws
  • English

Knoptekst

Een nieuw begin...

4/20/2018

2 Comments

 
Ik kwam er maar niet aan toe maar nu is het zo ver; ik kan zeggen dat ik gestopt ben met Yvan. Het voelt gek, want ik ben Yvan en andersom. Wat ik bedoel te zeggen; mijn werkzaamheden als private chef heb ik voorlopig stop gezet.  
 
Waarom eigenlijk? Er zijn meerdere redenen. Toen ik 7 jaar geleden startte met Yvan in de vorm van een huiskamerrestaurant brak er een nieuwe fase aan in mijn leven. Mijn hart volgen; bezig zijn met culinaire creaties en gasten in de watten leggen. Wat was ik er goed in en wat gaf het me energie! Ik kwam dichter bij wie ik in werkelijkheid ben. Yvan de private chef was geboren. Er is veel gebeurd sindsdien. Ontelbaar veel uren in de keuken; leuke opdrachtgevers, het Landhuis in park Oog in Al; zenuwslopende ritten in een tjokvolle Volvo op weg naar een klus; gehannes in andermans keuken; blijdschap na uitgifte; en euforie na afloop. Wat een fantastisch beroep!
 
Op dit moment ben ik aangesloten bij een startende onderneming in Utrecht, rose&vanilla. Wij staan voor onbezorgd genieten van biologische taarten&cakes, alles geheel gluten-en lactose vrij. Samen met Daphne en Erik werken we aan een lunchroom op de Amsterdamsestraatweg. Nee het is niet mijn eigen zaak, maar ik sta er met net zo veel passie en gedrevenheid.  
 
Vorig jaar kwam mijn huisarts met het bericht dat ik waarschijnlijk Coeliakie had, dit kwam uit de bloedtest naar voren. Haar vermoeden bleek te kloppen. Mijn wereld stond op z’n kop. Een kok die niet met gluten mag werken, laat staan eten. Ik was zeer verbaasd, en ook weer niet gezien de klachten waar ik al een tijd mee rondliep. Het past ook niet bij mij om moeilijk te doen over eten. Echter ik had geen keuze. Het roer moest om; niet alleen qua eetpatroon, ook qua levensstijl. Het besef kwam hoe zeer mijn onregelmatige werktijden invloed hadden op mij en mijn gezin. Ik zag het als een ‘nieuwe uitdaging’ en greep het aan als een kans om me te verdiepen in een nieuwe sector. Nu ruim een jaar later ziet mijn leven er anders uit. Mijn dochter is inmiddels een peuter van bijna 3 jaar en vraagt veel aandacht. Ik werk voortaan overdag en heb meer tijd over voor het gezin. Ik werk nog steeds in het weekend maar dat tot 18:30 uur ipv tot middernacht. Mijn gezondheid op de rit krijgen blijkt hoe dan ook lastiger dan gedacht.

Ja er is meer routine en structuur en ik voel me fitter. Maar er is ook een bepaalde onrust in het lijf. Is het te wijten aan het moederschap? Zijn het de vele aanvragen die nog binnenkomen via de Yvan-website waarop steevast het antwoord luidt ‘mijn excuses ik ben niet beschikbaar’; Of komt het omdat ik niet weet hoe ik van mijn vrije tijd kan genieten?
 
In mijn jaren bij Randstad werkte ik fulltime. Ten op zichte van toen heb ik nu veel meer vrije tijd. In de tijd daarna, toen ik als ZZP’er begon werd mijn hobby mijn beroep. Ze zeggen weleens ‘als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken’. Dat klopt en zo heb ik het ook ervaren. Het gevaar schuilt er wel in, dat als privé en zakelijk steeds meer door elkaar lopen je eigenlijk  nooit vrij bent. Herkenbaar? Je telefoon altijd binnen handbereik; vele wisselende verzoeken die binnen komen en het eerste (en meest makkelijke) antwoord is ‘ja natuurlijk, geen probleem dat doe ik graag’.
 
Vandaag ben ik sinds lange tijd een dag ‘vrij’… het zonnetje scheen, geen verplichtingen, het huishouden gedaan, en dus tijd om na te denken. Ik zal eerlijk zijn, het zou makkelijker voor me zijn geweest om naar de zaak te gaan om te kijken of ik daar iets kon betekenen.
 
Om wat meer ruimte te krijgen in je hoofd en je lijf is het goed om ook ergens een punt achter te zetten. Ik kijk uit naar een ‘nieuw begin’ een schone lei en ik ben super trots op alle mooie diners die ik heb verzorgd als ‘YVAN’ en de vele bijzondere ontmoetingen die er zijn geweest en de kansen die ik heb gekregen. Dankjulliewel!
 
Met culinaire groet Yvette Donders
Picture
2 Comments

Landhuis in de Stad zoekt een catering professional met passie voor lunch!

9/19/2016

0 Comments

 
Landhuis in de Stad in Park Oog in Al is een initiatief van training en advies bureau Schoonderwoerd. In het landhuis in het Oog in Al park in Utrecht worden trainingen gegeven, ruimtes onder verhuurd en komen omwonenden uit Utrecht West genieten van een drankje, taart en of lunch in Theeschenkerij De Tuinkamer die op de begane grond van het landhuis is gevestigd.
Per direct zijn we op zoek naar een enthousiaste ondernemer die de lunch voor ons trainingsbureau, De Tuinkamer en voor de overige verhuur wil verzorgen. De lunch wordt bereid in onze professionele keuken en geserveerd in De Tuinkamer. De dagen waarop lunch geserveerd wordt zijn maandag t/m zaterdag.
Wij zoeken een enthousiaste, sociale, sterk dienstverlenende professional met een passie voor lunch die flexibel genoeg is om ruimtes te delen en samen te werken. Gastvrijheid, humor en op fietsafstand van het landhuis wonen zijn pré’s.
Voor vragen en het maken van een afspraak graag contact opnemen met: Ybel Dijk (06-25025848) of Haik van Exel (06-20789811)
0 Comments

Demeter bij yvan @ de tuinkamer

4/28/2016

0 Comments

 
Afgelopen zaterdag heb ik de dames (en partners) van DEMETER in de watten mogen leggen met een viergangenmenu bij Yvan@ De Tuinkamer!!
Picture
0 Comments

Opening Tuinkamer

3/14/2016

0 Comments

 
Gisterenavond heb ik de tuinkamer geopend met vrienden en familie, volgende week mijn eerste groep van 55 personen. Kortom: De kop is er af!
Foto
0 Comments

Wijn-spijs combinatie

1/15/2016

0 Comments

 
Foto
Wat een fantastische combinatie: huisgemaakte hazelnootschuimtaart met deze Portugese dessertwijn; Quinta da Alorna Abafado. Wat een smaak-sensatie, deze 5-jaar op houtenvaten gelegen 'likeur' wijn. De wijn smaakt naar vijgen, honing en heeft amandelachtige tonen die versterkt worden door de geroosterde hazelnoten in het schuimgebak. Mijn wijnhandelaar, Tom Jacobs van het Gouden Glas, in Utrecht heeft mij geholpen bij het maken van deze keuze. Dit bewijst maar weer eens hoe zeer wijn- en spijzen elkaar aanvullen. Mocht je een taart willen bestellen, dan kan dit via de website! De wijn is te koop bij het Gouden Glas.
0 Comments

Aanschuiven!!!

2/11/2015

0 Comments

 
Foto
Op zaterdag 21 februari organiseer ik een aanschuifavond. Iedereen die het leuk vindt om bij Yvan te eten is welkom! Je neemt plaats aan een grote tafel met andere eet-liefhebbers voor minimaal 6 en maximaal 10 personen. Vervolgens gaan jullie genieten van een 4-gangen verrassingsmenu bestaande uit een voor, tussen-, hoofd-, en nagerecht. De kosten voor het diner bedragen €55,- per persoon, dit is all-in. De datum 21 februari heb ik gereserveerd, zodra er voldoende aanmeldingen zijn dan gaat de avond door. 

Kortom vind je het leuk om:
- bij Yvan te dineren?
- ben je alleen of met z'n tweetjes?
- sta je open voor nieuwe mensen?

Reserveren kan door een mail te sturen naar: etenbijyvan@gmail.com Ik zorg voor de rest!


0 Comments

Yvan goes wild

1/2/2015

0 Comments

 
In december was het zover, de wild training in het Miele inspirience centre georganiseerd door JMW. Wat een gave training. Speciaal voor deze training kwam er een jager over met zijn wildvangst. Na een introductie over het schieten van wild en het introduceren in de voedselketen mochten we zelf aan de slag.  Ik had gekozen voor een konijn en een patrijs. Na het villen en plukken van de beestjes aan ons de taak om er een mooi gerecht van te maken. Zie hier het resultaat: 
Boutje van patrijs, patrijs filet met gnocchi van zoete aardappel, broodcrumble en granny smith dressing
Stoofpotje konijn met gepofte pompoen, crème van pompoen, chipje paarse aardappel & rode biet
0 Comments

Yvan pakt uit tijdens Restaurant Day

8/9/2014

1 Comment

 
Foto

Yvan opent haar deuren tijdens 'Restaurant Day', dit betekent dat je kan aanschuiven voor lunch of diner op zondag 17 augustus. Restaurant Day is een wereldwijd initiatief waar mensen voor een dag hun deuren openen om jou kennis te laten maken met hun keuken.

Wij hebben een menu samengesteld om je vingers bij af te likken! Wil jij je culinair in de watten laten leggen in huiselijke sfeer? Bekijk dan het menu voor lunch of diner hier en reserveer je plekje!

Max 2 personen per reservering.

1 Comment

Nieuwe Fase Yvan

8/3/2014

0 Comments

 
Er breekt een nieuwe fase aan voor Yvan. Wat ga ik doen? Na bijna 7 jaar Randstad Callflex als intercedent heb ik de stap gezet richting zelfstandig ondernemer. Belangrijkste reden voor deze stap is dat ik veel energie haal uit het neerzetten van een culinaire beleving, dit is de richting waarop ik me verder wil ontwikkelen. Hiernaast zijn de aanvragen de afgelopen periode gegroeid tot het punt dat
het niet meer te combineren is met mijn werkzaamheden bij Randstad. Deze stap geeft me de ruimte om door te pakken op culinair vlak!
 
Vanaf deze week ga ik aan de slag als zelfstandig werkend kok. Naast de opdrachten voor Yvan zal ik via JMW Culinair ingezet worden voor bedrijfscatering. Ik ben er klaar voor. Hopelijk ontmoet ik gepassioneerde koks waar ik van kan leren en inspiratie kan opdoen.

Randstad zeg ik vaarwel, maar niet voor lang. Na een kort onderzoek onder collega's werd al snel duidelijk dat er vraag is naar broodjes van Yvan. Formule is simpel: een verse en gezonde doordeweekse lunch verzorgd door Yvan, bezorgd op kantoor.

Werk je zelf in centrum Utrecht en zijn jij en je collega's op zoek naar een verrassende, en betaalbare lunch? Neem dan contact met me op! Kortom volop nieuwe ideeen en inspiratie. We gaan direct van start!
0 Comments

Proeve van bekwaamheid

6/24/2014

0 Comments

 
Vorige week was het zover. De training van JMW bij het Miele Inspirience center. Een 3-daagse training waarbij we alles geleerd kregen over voedselveiligheid, hygiene, kooktechnieken, gedragsregels in de keuken en samenwerken. Zo hebben we heel veel huzarensalade gemaakt, een paar kilo 'maatjes haring' gefileerd en kregen we op de finale dag een kip om klaar te maken. Na afloop kregen we een certificaat van deze proeve van bekwaamheid.. oftewel geslaagd! Per 1 augustus ga ik mijn droom achterna. Ik zal me dan volledig gaan focussen op diners aan huis en catering activiteiten. Dit beloofd een spannende maar leuke tijd te worden.

Wil je zelf ook even testen of je vakbekwaam bent? Hierbij wat oefenvragen.

1. waar wordt een roux van gemaakt?
a. 1 eidooier, bloem, boter en water
b. bloem, boter en water
c. bloem en boter

2. Waarvan is een nantuasaus?
a. kreeftensaus
b. yoghurtsaus
c. botersaus

3. hoe noem je stilstaand bevroren ijs?
a. ijs
b. parfait
c. glacé

4. Wat is dresseren?
a. een gerecht portioneren
b. een gerecht aankleden en opmaken
c. een gerecht gezien van saus

Nieuwsgierig? Kijk hier voor de juiste antwoorden c,a,b,b
0 Comments
<<Previous

    Yvan

    Kookt in haar huiskamerrestaurant in Utrecht voor groepen, daarnaast kookt ze ook op locatie.

    RSS Feed

wat zeggen onze gasten?

"We zijn nog heerlijk aan het nagenieten van de gezellige avond bij je. Je hebt ons in de watten gelegd en je ziet ons vast en zeker nog eens terug"

Contact ons

Yvette Donders
Graanstraat 1
3572 TP Utrecht
06-45734976
etenbijyvan@gmail.com