Vorige week was het zover. De training van JMW bij het Miele Inspirience center. Een 3-daagse training waarbij we alles geleerd kregen over voedselveiligheid, hygiene, kooktechnieken, gedragsregels in de keuken en samenwerken. Zo hebben we heel veel huzarensalade gemaakt, een paar kilo 'maatjes haring' gefileerd en kregen we op de finale dag een kip om klaar te maken. Na afloop kregen we een certificaat van deze proeve van bekwaamheid.. oftewel geslaagd! Per 1 augustus ga ik mijn droom achterna. Ik zal me dan volledig gaan focussen op diners aan huis en catering activiteiten. Dit beloofd een spannende maar leuke tijd te worden.
Wil je zelf ook even testen of je vakbekwaam bent? Hierbij wat oefenvragen.
1. waar wordt een roux van gemaakt?
a. 1 eidooier, bloem, boter en water
b. bloem, boter en water
c. bloem en boter
2. Waarvan is een nantuasaus?
a. kreeftensaus
b. yoghurtsaus
c. botersaus
3. hoe noem je stilstaand bevroren ijs?
a. ijs
b. parfait
c. glacé
4. Wat is dresseren?
a. een gerecht portioneren
b. een gerecht aankleden en opmaken
c. een gerecht gezien van saus
Nieuwsgierig? Kijk hier voor de juiste antwoorden c,a,b,b
Wil je zelf ook even testen of je vakbekwaam bent? Hierbij wat oefenvragen.
1. waar wordt een roux van gemaakt?
a. 1 eidooier, bloem, boter en water
b. bloem, boter en water
c. bloem en boter
2. Waarvan is een nantuasaus?
a. kreeftensaus
b. yoghurtsaus
c. botersaus
3. hoe noem je stilstaand bevroren ijs?
a. ijs
b. parfait
c. glacé
4. Wat is dresseren?
a. een gerecht portioneren
b. een gerecht aankleden en opmaken
c. een gerecht gezien van saus
Nieuwsgierig? Kijk hier voor de juiste antwoorden c,a,b,b