
Voor het bedenken en uitvoeren van een nieuw menu heb je nodig: tijd, inspiratie, goede moed, en een groepje proefkonijnen.
Afgelopen vrijdag ben ik ter voorbereiding op het diner van zaterdagavond, een aantal nieuwe recepten gaan uitproberen. Op mijn 'vrije' dag loop ik vervolgens door de Makro met een boodschappenlijst om de inkopen te doen. Deze speciaalzaak heeft bijna alles; op de zwarte knoflook; rabarber; verse vanille en reegeit na dan :)
Toch ben ik erg blij met mijn aankopen en vertrek ik met een volle auto huiswaarts. Binnen een mum van tijd staan alle pannen op het vuur en kan het feest beginnen. Mijn leidraad is het kookboek van Angelique Schmeinck en het tijdschrift van de Librije. Daar probeer ik dan een eigen draai aan te geven totdat het voor mijn gevoel klopt. Het is alsof je een kleurplaat inkleurt rekeninghoudend met de juiste verhoudingen qua smaak, kleur, structuur en style. Het voorgerecht wordt een romeinse salade met geconfijte scharrelkip in kruidenolie, bitterballen van garnaal en wasabi mayonaise. Vervolgens bereid ik ravioli met een spinazi/ricotta/parmazaan mengsel en gepofte knoflook-saus. De smaken van dit seizoen zijn: diverse soorten knol- en wortelachtigen. Zo wordt de hazenrugfilet begeleid door gedroogde zoete rode biet en een puree van pastinaak en knolselderij met gegrilde gele wortel en een crumble van pistache. Het dessert wordt een tarte tin van goudreinet in rode port-honing, grapefruit ijs en meringues met goji-bessen.
Mijn proefkonijen zijn pas omstreeks 01:30 uur klaar met proeven en het slotakkoord luidt als volgt: 'Konijn is dol op haas'
Afgelopen vrijdag ben ik ter voorbereiding op het diner van zaterdagavond, een aantal nieuwe recepten gaan uitproberen. Op mijn 'vrije' dag loop ik vervolgens door de Makro met een boodschappenlijst om de inkopen te doen. Deze speciaalzaak heeft bijna alles; op de zwarte knoflook; rabarber; verse vanille en reegeit na dan :)
Toch ben ik erg blij met mijn aankopen en vertrek ik met een volle auto huiswaarts. Binnen een mum van tijd staan alle pannen op het vuur en kan het feest beginnen. Mijn leidraad is het kookboek van Angelique Schmeinck en het tijdschrift van de Librije. Daar probeer ik dan een eigen draai aan te geven totdat het voor mijn gevoel klopt. Het is alsof je een kleurplaat inkleurt rekeninghoudend met de juiste verhoudingen qua smaak, kleur, structuur en style. Het voorgerecht wordt een romeinse salade met geconfijte scharrelkip in kruidenolie, bitterballen van garnaal en wasabi mayonaise. Vervolgens bereid ik ravioli met een spinazi/ricotta/parmazaan mengsel en gepofte knoflook-saus. De smaken van dit seizoen zijn: diverse soorten knol- en wortelachtigen. Zo wordt de hazenrugfilet begeleid door gedroogde zoete rode biet en een puree van pastinaak en knolselderij met gegrilde gele wortel en een crumble van pistache. Het dessert wordt een tarte tin van goudreinet in rode port-honing, grapefruit ijs en meringues met goji-bessen.
Mijn proefkonijen zijn pas omstreeks 01:30 uur klaar met proeven en het slotakkoord luidt als volgt: 'Konijn is dol op haas'