Yvan
  • Home
  • Over Yvan
  • Blog/Gastenboek
  • Pica's
  • In het nieuws
  • English

Knoptekst

Chef Paolo Monti

10/7/2013

0 Comments

 
Foto
Foto
Cooking course van Chef Paolo Monti.. wat een beleving!

Van 15:00 - 21:30 uur hebben we 10 verschillende soorten saus en 7 verschillende pasta's gemaakt. Hierbij het recept van een klassieker.

Spaghetti alla carbonara.

Recept voor 4 personen:
- 300 gram gedroogde spaghetti
- 2 eieren
- 3 x eigeel
- 200 gram geraspte parmazaanse kaas
- 2 el olijfolie
- 2 el slagroom
- 100 ml kippenbouillon
- 200 gram pancetta of spek
- ves gemalen peper


Bereidingswijze:
Olijfolie in de pan, pancetta aanbakken voor +/- 10 minuten dan kippenbouillon toevoegen en 2 min rustig laten inkoken. Meng de eieren + dooiers met de kaas, peper en room. Pasta koken in ruim kokend gezouten water onder voortdurend roeren voor +/- 8 minuten. Pancetta mengsel verhitten hierbij de pasta scheppen en dan +/- 2 minuten langzaam inkoken. Zorg dat dit mengsel vochtig genoeg is zodat de pasta niet aanbakt. Dan van het vuur af en het ei/kaasmengsel erbij. Geheel omscheppen totdat het een smeuig en glad geheel is. Serveren op voorverwarmde borden. Serveer hierbij een groene salade.

Tip 1: altijd de pasta bij de saus ipv andersom
Tip 2: pasta koken in ruim kokend water onder contant roeren
Tip 3: haal 2 min van de kooktijd van de pasta af en laat de pasta nog  2 min in de saus zachtjes meekoken
Tip 4: gebruik zelf gemaakte kippenbouillon



0 Comments



Leave a Reply.

    Yvan

    Kookt in haar huiskamerrestaurant in Utrecht voor groepen, daarnaast kookt ze ook op locatie.

    RSS Feed

wat zeggen onze gasten?

"We zijn nog heerlijk aan het nagenieten van de gezellige avond bij je. Je hebt ons in de watten gelegd en je ziet ons vast en zeker nog eens terug"

Contact ons

Yvette Donders
Graanstraat 1
3572 TP Utrecht
06-45734976
[email protected]