Cooking course van Chef Paolo Monti.. wat een beleving!
Van 15:00 - 21:30 uur hebben we 10 verschillende soorten saus en 7 verschillende pasta's gemaakt. Hierbij het recept van een klassieker.
Spaghetti alla carbonara.
Recept voor 4 personen:
- 300 gram gedroogde spaghetti
- 2 eieren
- 3 x eigeel
- 200 gram geraspte parmazaanse kaas
- 2 el olijfolie
- 2 el slagroom
- 100 ml kippenbouillon
- 200 gram pancetta of spek
- ves gemalen peper
Bereidingswijze:
Olijfolie in de pan, pancetta aanbakken voor +/- 10 minuten dan kippenbouillon toevoegen en 2 min rustig laten inkoken. Meng de eieren + dooiers met de kaas, peper en room. Pasta koken in ruim kokend gezouten water onder voortdurend roeren voor +/- 8 minuten. Pancetta mengsel verhitten hierbij de pasta scheppen en dan +/- 2 minuten langzaam inkoken. Zorg dat dit mengsel vochtig genoeg is zodat de pasta niet aanbakt. Dan van het vuur af en het ei/kaasmengsel erbij. Geheel omscheppen totdat het een smeuig en glad geheel is. Serveren op voorverwarmde borden. Serveer hierbij een groene salade.
Tip 1: altijd de pasta bij de saus ipv andersom
Tip 2: pasta koken in ruim kokend water onder contant roeren
Tip 3: haal 2 min van de kooktijd van de pasta af en laat de pasta nog 2 min in de saus zachtjes meekoken
Tip 4: gebruik zelf gemaakte kippenbouillon
Van 15:00 - 21:30 uur hebben we 10 verschillende soorten saus en 7 verschillende pasta's gemaakt. Hierbij het recept van een klassieker.
Spaghetti alla carbonara.
Recept voor 4 personen:
- 300 gram gedroogde spaghetti
- 2 eieren
- 3 x eigeel
- 200 gram geraspte parmazaanse kaas
- 2 el olijfolie
- 2 el slagroom
- 100 ml kippenbouillon
- 200 gram pancetta of spek
- ves gemalen peper
Bereidingswijze:
Olijfolie in de pan, pancetta aanbakken voor +/- 10 minuten dan kippenbouillon toevoegen en 2 min rustig laten inkoken. Meng de eieren + dooiers met de kaas, peper en room. Pasta koken in ruim kokend gezouten water onder voortdurend roeren voor +/- 8 minuten. Pancetta mengsel verhitten hierbij de pasta scheppen en dan +/- 2 minuten langzaam inkoken. Zorg dat dit mengsel vochtig genoeg is zodat de pasta niet aanbakt. Dan van het vuur af en het ei/kaasmengsel erbij. Geheel omscheppen totdat het een smeuig en glad geheel is. Serveren op voorverwarmde borden. Serveer hierbij een groene salade.
Tip 1: altijd de pasta bij de saus ipv andersom
Tip 2: pasta koken in ruim kokend water onder contant roeren
Tip 3: haal 2 min van de kooktijd van de pasta af en laat de pasta nog 2 min in de saus zachtjes meekoken
Tip 4: gebruik zelf gemaakte kippenbouillon